• (0266) 249 4460
  • Altıeylül, Balıkesir

Haber Detayı

Başkanımız Mengüç'ten 29 Ekim Mesajı


Çok değerli gençler ve spor camiamızın mensubu kardeşlerim.
29 Ekim 1923 akşamı cumhuriyet ilân edildi. Bu suretle yeni devletin yönetim biçimi bütün açıklığı ile ismini almış oluyordu.Cumhuriyetin ilânı ile "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" kuralı, artık devlet yönetiminde, en belirgin şekliyle yerini alıyor; demokrasiye giden yol daha aydınlık olarak çiziliyordu.
Türkiye cumhuriyeti bize altın tabak içinde verilmedi. Atalarımız yani kahraman Türk milleti Türkiye cumhuriyeti devletini kanla, acıyla kurdu. Atatürk ve Türk milleti yeniden bir devlet kurmak için verdiği mücadele ile bütün dünyanın saygısını kazandılar. Ezilen,sömürülen milletlere örnek bir devlet kurdular. Cumhuriyeti kuranların bizlere vasiyeti de cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaktır.
Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, başta bizden biri olan Atatürk ve bize bir ülke armağan eden kahramanları minnettarlıkla anıyoruz. Onlar, özgürlük ,bağımsızlık ve demokrasi uğruna canları pahasına büyük fedakarlıklar yaptılar ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdular. Bütün Şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz.
Metin Mengüç
Balıkesir Askf
Yönetim Kurulu Başkanı


baskanimiz mengucten 29 ekim mesaji