• (0266) 249 4460
  • Altıeylül, Balıkesir

Haber Detayı

Başkanımız Mengüç'ten Yeni Yıl Mesajı


Geride bıraktığımız 2023 Yılı içerisinde yaşadığımız deprem ile ülkemiz büyük bir felaket yaşadı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden spor camiası da derinden etkilenirken, sporcular, teknik adamlar, hakemler ve çok sayıda branşın çeşitli kademelerinden görevliler yaşamını yitirdi. Yaşanan bu felaket karşısında spor camiası tek yürek oldu ve deprem bölgesinde yaşananlara kayıtsız kalmadı destek yağdırdı.
Şehrimizden de Amatör Spor Kulüplerinin katkılarıyla Taskk organizasyonu ile deprem bölgesinde TASKK Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay ASKF Başkanımız merhum Mehmet Öztürk adına, 100 Konteynerlik bir mahalle kuruldu.
Depremin yıkıcı etkisi nedeniyle Ülke genelinde olduğu gibi bizim şehrimizde de  liglerimize ara vermek zorunda kaldık. 2 amatör Liglerimizin bazıları haziran ayı ortasına kadar sürdü.
2023 yılında Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi böyle modern bir hale getirilmesi gençlerimize apayrı bir heyecan getirdi. Ben aynı zamanda Türkiye Amatör Sporlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak Türkiye’nin 81 ilini gezdim, oralardaki sahaların hepsini gördüm. Türkiye’nin 81 ilinde böyle entegre bir tesis yok. Gerek futbol sahalarıyla gerek diğer branşların gerçekleştirildiği alanlarıyla her şeyiyle mükemmel olmuş. En güzeli de Balıkesir’de Amatör Spor Kulüpleri gece de maç oynayabilecek, bu özlenen bir tabloydu. Balıkesir’in gençleri; Gaziosmanpaşa Spor Kulübüyle Gökköy Spor Kulübü arasında oynanan süper amatör kulübü maçı, aydınlatmalar sayesinde gece oynandı. Bu onların hayaliydi. Böyle bir tesiste gece maç oynamak herkesi gururlandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz başta olmak üzere böyle bir tesisi Balıkesir’e kazandırmak için gece gündüz çalışan ekibine de çok teşekkür ederim. Tesisin açılışını Amatör Spor Haftası’nın kapanışından bir gün önce yapan Yücel Başkanımız bizleri onurlandırdı. Amatör kulüplerimize maddi katkılar devam etti. 
Ayrıca Türkiye Voleybol federasyonu yönetim kurulu üyesi olarak şahsımı da gururlandıran Kadın voleybol milli takımımızın Dünya’da ve Avrupa’da elde ettiği başarıları da hatırlatmak isterim.
Ülkemizde Spor camiasında 2023 yılının son aylarında yaşanan talihsiz olayların bir an önce bitmesi ve kardeşlik ikliminin hakim olması en büyük dileğimdir
Spor ve Gençlik  şehri Balıkesirde spor camiası olarak yeni bir yılı daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Coşku ve gururla Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılını geride bırakırken; büyük ümitlerle karşıladığımız 2024 Yılının tüm ülkemize ve şehrimize sağlık, mutluluk, bereket ve kardeşliğe sebep olmasını diliyorum.
METİN MENGÜÇ
ASKF GENEL BAŞKANI


baskanimiz mengucten yeni yil mesaji